Ga naar de inhoud
05-09-2022

Maak kennis met Leoniek

Sinds september is het team van Bureau Blinkers versterkt met Leoniek, onze illustratieve heldin. Om haar aan jullie voor te stellen en Leoniek beter te leren kennen, stellen we haar een paar vragen. Op deze manier weten jullie ook waar je haar voor kan bellen of mailen!

1. Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Leoniek en ik ben 25 jaar. Ik kom oorspronkelijk uit het kleine stadje Hasselt, maar ik woon nu in een studio in Zwolle.

 

 

2. Wat ga je doen bij Bureau Blinkers?

Ik zal me met name richten op een nieuwe tak binnen Bureau Blinkers, namelijk illustratie! Daarnaast zal ik met ook bezighouden met verschillende vormgevingsklussen. Over een tijdje wordt animatie ook aan mijn takenpakket toegevoegd, want dit ga ik bijspijkeren tijdens mijn werk bij Bureau Blinkers.

 

3. Hoe ben je in de wereld van ‘illustraties’ gekomen?

Van kinds af aan tekende ik al heel veel, dus ik wist al vroeg dat ik iets creatiefs wilde gaan doen. Ik heb eerst Grafische Vormgeving gestudeerd aan het Cibap in Zwolle. Toch miste ik het tekenen, dus ben ik daarna naar Academie Minerva in Groningen gegaan om de opleiding Illustratie te volgen. De combinatie tussen grafische vormgeving en illustratie was daarna dus een logische stap!

 

 

4. Wat vind je naast illustreren leuk om te doen?

Ik ben altijd in voor uitjes met vrienden of familie. Ik ben de jongste uit een groot gezin, drie jongens en drie meisjes, dus het was vroeger thuis altijd al gezellig druk. Daarnaast luister ik ook graag muziek, in de meest uiteenlopende stijlen: van indie en soul tot drum&bass en techno. In de zomer pak ik ook graag een festival of twee mee.

 

 

5. Wat heb je voor opleiding gedaan voor je bij ons bent komen werken?

Aan Academie Minerva in Groningen heb ik Illustratie gestudeerd. Hier heb ik mijn tekenstijl ontwikkeld en verschillende technieken, zoals zeefdrukken en linosnede, kunnen leren.

 

 

6. Genoeg over werk, wat vind je buiten werk om leuk om te doen?

Ik ben erg fanatiek in bordspelletjes en andere gezelschapsspellen! Dat is er met de paplepel ingegoten. Vroeger was het altijd al ‘zondag spelletjesdag’.

 

 

7. Waar kunnen we jou ‘s nachts echt voor wakker maken?

Goede sushi! Of iets anders uit de Aziatische keuken: curry, noodles, loempia’s… Ik zou dit de hele dag kunnen eten.

 

 

Leuk, nu heb je Leoniek wat beter leren kennen. Wil je nu nog meer weten over Leoniek of haar in actie zien? Kom langs, bel of mail ons!

Blog door:

Melvin Brandjes