Ga naar de inhoud
03-05-2022

5 tips voor een animatie die uitblinkt

Wil je een mooie animatie? Wij helpen je graag! Animatie is een geweldige vorm om ingewikkelde verhalen heel begrijpelijk te kunnen vertellen. Door gesproken tekst te combineren met bewegend beeld kun je je boodschap heel duidelijk overbrengen. YouTube staat er dan ook vol mee. Video’s en animaties met uitleg over de meest uiteenlopende onderwerpen. Zoek op een onderwerp en je vindt er vrijwel altijd een filmpje over. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw video ook echt het gewenste doel bereikt? Ik heb 5 tips voor je om je hiermee op weg te helpen.

Tip 1: Eén heldere boodschap

Wat wil je dat mensen na het zien van je animatie onthouden? Als het goed is heb je één duidelijke boodschap die je wilt overbrengen. Heb je verschillende onderwerpen waar je het over wilt hebben? Knip ze dan los en maak er meerdere animaties van.

Tip 2: Bepaal je doelgroep

Voor wie maak je je animatie? Waar kun je die mensen bereiken? Verwacht je dat je publiek de video zelf gaat zoeken op je website, of moet je ‘m je publiek actief aanbieden? De plek waar je je video aanbiedt is belangrijk voor het kiezen van de juiste vorm en de lengte. Op social media is het belangrijk je video heel kort te houden. Terwijl een interne video voor je team best langer mag zijn, zolang deze maar echt relevant voor hen is.

Tip 3: Laat elke seconde tellen

Hou deze stelregel aan: per minuut animatie kun je maximaal 140 woorden kwijt. Schrap alle overbodige tekst uit je script. Sluit je animatie af met een duidelijke ‘Call to action’. Verwijs hierin bijvoorbeeld naar een webpagina met extra informatie.

Tip 4: Durf op te vallen

Het voordeel van animatie is dat je alle kanten op kan qua look en feel. Durf te kiezen voor een stijl die opvalt. Denk eens aan realistische 3D-animatie, lijntekeningen in zwart/wit of juist een opvallend kleurgebruik.

Tip 5: Goed geluid is het halve werk

Een mooie animatie valt of staat met goed geluid. Bij Bureau Blinkers werken we altijd met professionele stemacteurs voor de voice-over. Met op maat gecomponeerde muziek en geluidseffecten zorgen we voor precies díe juiste spanningsboog.

 

 

 

Blog door:

Alan Joseph