Ga naar de inhoud
05-09-2023

3D visualisatie en de praktijk

Sinds kort werken we vanuit onze gloednieuwe vestiging in Assen. Met 5 sterke merken COMcept, Webba, VILLA5, Bureau Blinkers en STUDUO openen we onder de naam COMMUNICATIE CLUB NOORD op 6 september onze deuren. Bianca en ik leefden ons uit op de aankleding van het interieur.

Uitgangspunt voor de diverse designs was aan de ene kant een soort clubgevoel te creëren. De sfeer van een cocktailbar in een grote stad als Berlijn of New York vormde onze inspiratie. Aan de andere kant wilden we iets laten zien van onze verschillende bedrijven en diensten die we bieden. Hiervoor bedachten we een fictieve metrokaart voor een van de lange wanden. Elke metrolijn staat voor een bedrijf. Elk station voor een dienst. Omdat onze communicatiediensten elkaar deels overlappen, kozen we voor een aantal ‘overstapstations’. Zo zijn ook de verschillende locaties van al onze overige vestigingen in het ontwerp vertegenwoordigd. We laten hiermee zien dat wij echt dé communicatieclub van het Noorden zijn.

 

Bianca heeft zich helemaal uitgeleefd op een serie van 16 metrostyle/club posters in aluminium kliklijsten. Met een knipoog naar de reclameposters die je tegenkomt in metrostations. Ze hangen als in een soort art gallery op alle wanden in het CCN (COMMUNICATIECLUB NOORD) pand.

 

Om met zoveel verschillende partijen overeenstemming te bereiken over het ontwerp heb ik een 3D visualisatie gemaakt. Dat hielp enorm om iedereen te enthousiasmeren en konden we doorvoering van feedback ook snel weer aan iedereen laten zien.

 

Daarnaast bleek de 3D visualisatie ook enorm handig om het ontwerp te communiceren naar het bedrijf die de wanddecoratie voor ons heeft geprint en aangebracht. Zij konden -op basis van de tekeningen- goed beoordelen hoe we het in de praktijk het beste konden realiseren. In overleg kozen we ervoor te werken met een fotobehang. Onze ontwerpen zijn in hoge resolutie op behang geprint en vervolgens op de muren geplakt.

 

Supertof om te zien hoe een ontwerp dat eerst alleen in je hoofd bestaat, via schetsen in de computer uiteindelijk gerealiseerd en tot leven komt.

 

Kom jij het resultaat in het echt bekijken?

Blog door:

Alan Joseph